donderdag 3 januari 2013

Ding 18 en ding 19

Dit is een erg leuke site voor het maken en beheren van je eigen online boekenkast. Ik heb er ook eentje gemaakt alhoewel ik ook boeken heb gezocht en die niet kon vinden om in mijn librarything te zetten. Verder lukt het publiceren op de blog ook niet.. Misschien heeft iemand nog een tip.  Het leuke hieraan is dat je allerlei boeken bij elkaar kunt 'verzamelen'  En natuurlijk weer kan kijken bij andere mensen. Helemaal interactief wordt het zoals je bij de OBA ook eigen tags kunt toevoegen. Zo wordt je als je op die trefwoorden zoekt nog eens verrast door de zoekresultaten. Mooie tools en sites. Ook leuk voor onze leden die zo weer online andere mensen kunnen met dezelfde interesses en dus ook vaak verrassende tips.

5 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Librarything, je hebt er alles mee of helemaal niks. Ik vond het hartstikke leuk, maar het invoeren werkt nog niet optimaal.
    Helaas worden de titels meestal niet herkend. Dat los je op door (onderaan) voor "handmatig invoeren" te kiezen.
    Als je dan de titel hebt ingevoerd, rechtermuistoets aanklikken en kies voor "wijzig omslag". Dan krijg je diverse boekomslagen te zien, dan kies je jouw omslag en geef je OK.
    Widget: ga naar de startpagina van LT. Rechtsbovenin kies je voor "Widgets".
    Als het goed is, krijg je jouw ingevoerde boeken te zien.
    Daaronder staat:
    "embed deze widget" en daaronder staat een code.
    Deze code kopiƫren en daarna plakken in je blog.
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, ik had ook hetzelfde probleem, dat ik boeken niet kon vinden in Library thing; daarom maar handmatig ingevoerd. Dan moet je later nog wel de omslag erin zetten. Anders krijg je van die zwarte blokken en dat ziet er ook niet uit.

    De melding 'embed deze widget' heb ik ook gezien, maar WAAR plak je die code dan in je blog, want als ik dat doe, krijg ik alleen maar foutmeldingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat je sommige titels niet kunt vinden ligt soms aan de verschillende catalogi waarin je kunt zoeken. Als je onder "Boeken toevoegen" kijkt, dan zie je het kopje "In welk systeem". Daar kun je bronnen aan toevoegen via "Alle 700 bronnen". Daar kun je dan bronnen als de koninklijke bibliotheek, Bruna, Bol, Amazon, the Library of Congress aan toevoegen. En zo vergroot je de kans op treffers.

    Wat betreft het plakken van de code in je blog zijn er twee mogelijkheden.

    A: In een bericht:
    De code die je moet invoegen is html-code. Standaard staat Blogger ingesteld dat je deze code in het bericht kunt plakken, maar dat er geen vertaling van de code plaatsvindt naar een werkend filmpje of een widget. Je ziet de codetekst in je bericht. Je kunt dan weer op twee manieren de code werkend krijgen:
    A1: Linksboven het berichtvenster zie je twee knoppen: Nieuw bericht | HTML. Als je op HTML klikt kun je de code daarin plakken. Klik je daarna weer op de knop Nieuw Bericht klikt, dan zie je het filmpje of het widget. Vervolgens kun je het bericht voorzien van tekst.
    A2: Rechts van het berichtenvenster zie je een link met de titel “Opties”. Klik daarop en zet een vinkje voor “Getypte HTML interpreteren”. Nu kun je voortaan je code gelijk in het bericht plakken en werkt de widget/filmpje gelijk.

    B: In een gadget in de zijbalk:
    Je kunt de widget ook in de zijbalk plaatsen zodat de widget altijd in beeld blijft. Een uitleg vind je op: 20dingen.nl.
    Kies vervolgens voor de gadget: HTML/Javascript. Plak vervolgens de code in het schermpje dat verschijnt, sla de boel op en je zult je boekenkast altijd op je blog zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. thanks voor de tips ik ga ermee aan de slag

    BeantwoordenVerwijderen