donderdag 3 januari 2013

Ding 16 Content curation

Ja dit is natuurlijk een uitermatie informatiedienstverleninges ding! Het beheren en cjureren van je eigen content. Want er is in derdaad zoveel informatie en je wil heel graag juist precies die iformatie vinden die je zoekt maar dan het liefst vanuit een breed perspecties. Tools als Scoopit zijn daar heel handig voor. Zoals een collega van ons als zojuist tegen mij vertelde, heel mooi om als extra te bieden bij lezingen bijvoorbeeld, een mooie scoop it pagina over dat onderwerp. Zeker iets om mee te nemen in het nieuwe mediabeleid!

2 opmerkingen:

  1. Ja de mogelijkheden zijn legio. Het enige wat ik mij afvraag is hoelang deze programma's in de lucht blijven. Er is een wirwar aan mogelijkheden.En je weet nooit van te voren of iets blijft bestaan, onder een andere naam verder gaat of in het gunstigste geval overgenomen wordt door een andere partij. Of dat er een nog betere tool op de markt komt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat het zeker een rol van de bibliotheek kan zijn. In combinatie met evenementen zeker. Of landelijk in de digitale etalages. Ook een vorm van content curatie die mooi in jullie nieuwe site is te integreren. Niet zo sociaal als Scoop.it, maar wel geschikt om landelijk te verdelen.
    @Ginger Mug - de duurzaamheid der toepassingen is en zal altijd een issue blijven. Niets is voor de eeuwigheid en alles is aan verandering onderhevig. Ga je zitten wachten, dan gebeurt er niets. Duik je er in, dan doe je tenminste wat. Het is maar wat je wilt. Media zijn grillig, maar dat is je publiek ook. Beweeg mee en zoek de mensen op waar zich zich vaak begeven. Online in hun eigen tijdlijn...

    BeantwoordenVerwijderen