zondag 25 november 2012

Ding 12 en 13

Twitter en Facebook
Afgelopen week is het onderwerp Twitter en Facebook uitgebreid ter sprake gekomen bij ons website-overleg. Het is natuurlijk een terechte vraag bij het lanceren van onze nieuwe website of we dan ook actief gaan twitteren en facebooken.
Het resultaat van de bespreking was dat iedereen het erover eens is dat we actief op social media moeten worden, zo valt ook uit vele blogs te lezen, maar de vraag blijft wie gaat dat allemaal bijhouden. Want als je het goed wilt doen kost het veel tijd. Er zijn al een aantal collega's die heel actief op twitter zijn, heel leuk om hun te volgen. Voorlopig gaan we in het begin van het nieuwe jaar een actieplan maken hoe we dit moeten aanvliegen, wie doet wat en hoeveel tijd wordt er besteed, want dat het een enorme waardevolle toevoeging is voor onze bieb dat mag duidelijk zijn, maar dan wel met een goed omschreven doel en uitwerking daarvan.
Misschien maar eens een tweet eruit sturen, hoe kan je als bieb optimaal twitteren met zo min mogelijk inzet. We hebben namelijk niet even iemand 'over' die een paar uur per dag de social media kan bijhouden, misschien dan in teamverband?

1 opmerking:

  1. Heel goed dat jullie er mee aan de slag gaan.

    Effectief en efficiënt zijn de basisbegrippen. Het hoeft echt geen uren te kosten. Je kunt veel vooraf plannen als je weet wat je gaat doen in het jaar. Maak een contentplanning rondom jullie jaaragenda en bijvoorbeeld landelijke activiteiten (kijk bijv. op de issuekalender). Neem in die planning al je communicatiemiddelen op. Dan weet je het hele jaar waar je aan toe bent qua vaste zaken. Dan hoef je vervolgens dagelijks bezig te houden met de actualiteit en spontane zaken. Én met het reageren op berichten van anderen.

    In Ding 21 kijken we naar de wijze waarop andere bibliotheken Sociale Media inzetten. Daar vind je ook een plan van de Kopgroepbibliotheken.

    Om eens ervaringen met andere bibliotheken uit te wisselen, kun je deelnemen aan de Facebookgroep "Social Media Pilot".

    En verder willen we jullie graag eens adviseren.

    BeantwoordenVerwijderen